Stílus és divat! – Instant stíluskalauz

Mitől lesz valaki stílusos és mitől divatos?

Két meglehetősen, nehezen körülhatárolható fogalom, mert mindenkinek mást jelent!

Ha nekem kellene meg kellene határoznom a divatot valahogy így szólna: A DIVAT valami olyan dolog, ami megvásárolható, rövidtávon birtokolható, a jelenhez kötött, de állandóvá sosem fog válni.

Ezzel szemben a STÍLUS megadja a lehetőséget arra, hogy meghatározd, számodra mi a csúcs a divat tekintetében, általa sok mindent elárulhatsz magadról. A stílus kiemeli az egyént a tömegből, szemben a divattal, ami egységesíteni próbál.

Mint minden másnak a világon az öltözködésünknek, a ruháinknak, annak, ahogy viseljük azt, van stílusa.

Úgy tartja a közmondás, ,,ahány ember annyi féle stílus. ,

Ez teljesen rendben van így, azonban nem árthat néhány dolgot szem előtt tartatni.

 

7 apró útmutató, ami hasznos lehet számodra!

Első: Mindig öltözz az alkalomhoz illően. Ez azt gondolom, nem kíván különösebb magyarázatot.. 🙂
Második: Gondold végig előnyös és előnytelen alkati jegyeidet! Azért, hogy ki tudd emelni őket, vagy épp el tudd fedni egy előnyős választással a ruhatáradból.
Harmadik: Szánj időt a megfelelő méret megtalálására! Nem jó a zsák ruha… csak azt gondolod, hogy kisebbnek látszol benne. De a két számmal kisebb méret sem az ideális.
• Máris elérkeztünk a negyedik ponthoz: Hétköznapokon is azt viseld, amiben jól érzed magad!
Az ötödik és egyben leglényegesebb pont: Mindig legyél ápolt, és ruháidat őrizd meg legjobb állapotukban! (úgy gondolom, hogy nincs csúnyább látvány attól, ha egy ruha egy szép hölgyön foltos vagy vasalatlan.)
Hatodik: Ha állítod össze a napi szetted törekedj a legjobbra önmagadhoz képest, ne másokhoz viszonyíts! A saját stílusodat határozd meg!
• Legvégül hetedik pont: Ne gondolkodd túl a dolgot! Mindig az első választás a legjobb! 🙂

 

Ki ne hallotta volna már a barátnőjétől a ,,keresztben csíkos erősít ,, mondatot!?
Természetesen úgy , hogy soha az életben nem próbált még egyetlen ilyen darabot sem! Ez azért vicces nem igaz?!

Ezzel szépen el is érkeztünk egy lényeges ponthoz. Az alkati formákhoz , alaktípusokhoz.

 

Alapvetően 5 alap alaktípust különböztetünk meg

Alma, körte, eper, banán, homokóra.

 

 

A körte

Képzeljetek el magatok előtt egy szép érett körtét!
Az alkat, a forma, pontosan olyan mint maga a gyümölcs!
Felül gyengébb alul erőteljesebb felépítésű.
Keskeny vállak , keblek , karcsúbb derék , széles csípő és erősebb combok jellemzik.

 

Milyen ruhát viseljen a körte?

A körte hölgyeknek remek kiegészítő egy derékig érő blézer, vagy bármilyen kabátka. Ez hordható, nadrághoz , ruhához egyaránt. Kiemeli a kisebb felsőtestet és a derekat. Eltereli a figyelmet a csípőről. Ajánlatos nagy dekoltázsú és széles nyakkivágású felsőt hordani , mert szélesíti a viszonylag kis vállakat. Szuper lehet még az A vonalas szoknya is, és minden olyan ruha mely hangsúlyozza a derekat.

 

Az alma

Szép kerek , egy a probléma vele csak, hogy ez a ,,kerekség,, mind-mind csak a pocakra és a deréktájra rakódik le. Alapvetően az alma hölgyek mindemellett dúskeblűek és általában vékony jó lábbak rendelkeznek.

 

Mit viseljen az alma?

Laza derékban nem hangsúlyos ruhát, mely elrejti a problémás hasi tájékot. Tunikát. Egy nőies laza felsőrész, terjedelmes újrésszel, stílusos dekoltázzsal, egy leggingsel szuper szett lehet. Mell alatt szabott A vonalú tunikát, felsőrészt kis-ruhát. Az alma hölgyeknek is jó lehet a blézer, de ők a csípő fazont válasszák.

 

Következzék az eper

Hmmm milyen szép egy finom piros érett eper a szezon idején? Porcukorral, tejszínhabbal, ki hogy szereti! 🙂 Maga a forma olyan mint egy fordított háromszög akár csak az alaktípus amire jellemző. Az eperforma, vállakban elég erős. Keskeny csípővel, telt keblekkel és lapos fenékkel rendelkezik.

 

Mit viseljen az eper forma?

Az eper formán jól mutathat egy V dekoltált alul fodros ruha, mert elvesz a fenti erősségből és keskeny csípőt pedig tunignolja. Éppen ilyen jól mutat egy mélyen V dekoltált ruha mely nyújtja az alkatot, rövid, vagy aszimmetrikus változatban, mely megmutatja az eper hölgyek többnyire nagyon jó lábait.

 

A banán

A banán , bár nagyon érdekes a formáját tekintve. 🙂 Mégsem nagyon hagy magán fogást. Olyan mint a rá jellemző jegyek. A derék nem túlságosan hangsúlyos. Vékonyabb lábak, és keskenyebb csípő jellemzi, a felesleg a derékon jelentkezik.

 

Mit viseljen a banán?

Lábszáron bővülő nadrág, karcsúsító fazonú blézer. Ezeknek mind alakot teremtő vagy formáló funkciója van. Mellben, vállakban hangsúlyos dekoltált fodros blúzok. Nőies fazonú szoknyák a homokúra illúzióját keltik.

A homokóra

Minden tekintetben a legarányosabb testalkat. Csípő és mellszélesség azonos. A derék arányosan (1 harmaddal) karcsúbb. Nem jellemzőek a hatalmas keblek a túlsúly egyenletesen oszlik el.

 

Mit viseljen a homokóra?

Írhatnám, azt, hogy gyakorlatilag bármit ami megtetszik számára és jól érezheti magát benne. De mégis néhány tipp a szép forma kiemeléséhez. Magasított derekú nadrág, bodycon, alkatot kiemelő fazonú ruhák. A homokórák bátran öltözhetnek. 🙂 V dekoltált blúzok , felsők tunikák, melyek hosszítják az alakot. Ceruza szoknya, mintás, csíkos darabok.

 

 

Végezetül egy rövid történet, ami példaképemmel az isteni Coco Chanel-el esett meg.
Egy fiatal hölgy megkérdezte tőle egyszer nagyon régen, hogy pontosan hova is kell fújni azt a bizonyos parfümöt alkalom adtán, mert ő bizony nem tudja?!

Mire ő nemes egyszerűséggel azt válaszolta: Oda, ahol azt akarja, hogy megcsókolják. „ ….

Valahogy így vagyok én is a stílussal és a divattal. Csak oda szeretném, ha egy cseppet fújnánk belőle és annyit, hogy épp csak egy leheltnyi, de örök, emlék maradjon belőlünk tőle.

 

Remélem, kedves olvasónk, hogy hasznodra válik ez néhány hasznos jó tanács, amit az elmúlt évek gyakorlati tapasztalatai alapján állítottam most össze nektek!
Egy a nagyon fontos, bármit viseltek, érezzétek jól magatokat benne, és soha ne a ruhásszekrénynek vásároljatok!

Végezetül +1 hasznos tipp: Az a ruha ami másfél éve nem volt rajtad, és csak a sötét szekrényben lóg, már nem a TE ruhád! Eladható, elajándékozható! 😉

Minden jót, és boldog ruhákat kívánunk!

A cikk írója: Berecz Zsu.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.