2019 a disznó éve – így tuti malacod lesz

Vajon mennyi kéz volna elegendő ahhoz, hogy megtudjuk számolni az újévi fogadalmainkat, melyeket az évek során tettünk?

Nekem kettő biztosan nem elég, de ahhoz se, hogy gyorsan végig pörgessem mennyit és milyen rövid idő alatt szegtem meg.

Egy új évkezdésnek van egyfajta misztikuma. Elhegedhetjük az elmúlt év felgyülemlett problémáit, vagy akár találhatunk egy új, másfajta megoldást.

Olyan, mint egy tiszta egy lap, amire újrakezdhetjük az írást.

Úgy gondolom, ha mindenáron egy fordulóponthoz,  – ilyen az év kezdés – akarjuk kötni, nem árthat tudatosan csinálni az egészet.

Véleményem szerint nem gondolhatja senki komolyan, hogy január elsejétől megszabadulhatunk akár csak egy rossz szokásunktól is, és ahhoz még áprilisban tartani fogjunk magunkat…. no persze ha komolyak a szándékaink… az enyém mindig az volt. Sosem tartottam!

Mondok egy példát! Nagyon sokáig, gyerek koromtól kezdve dohányoztam. Szívtam a méregdrága, és rendkívül kártékony arany Marlboro füstjét. Aztán egyszer csak kezdtem nem jól lenni tőle. Fájt a fejem, szédelegtem, sokat köhögtem. Éreztem, hogy nem jó nekem. Egyik napról a másikra úgy döntöttem, hogy hogy abba hagyom. Fogtam még a félig teli dobozt és nem gyújtottam rá többé. Ez bő 10 éve volt. 8-ig számoltam, az is lehet, hogy már 12 :).

Azt hiszem ez a dolog pontosan csak így működhet. Nincs még éjfél előtt elszívott utolsó szál, nincs még egy megevett 6 fogásos menü az ó éveben. Úgy gondolom, ha te valóban változtatni szeretnél azt most kell megtenned.

Azonban azt is el kell mondani, hogy azzal sincs semmi baj, ha nem szeretnél semmi nagy kaliberű változást. Az is oké, ha két hónapig meghúzod egy kicsit a gyeplőt és ledolgozod amit az ünnep rád rakott. Valójában úgy vagy jó, ahogy te magad azt érezed. 😉

Biztos vagyok abban, hogy sokan vannak olyanok, akik szeretnék mindezt a megvalósítást komolyan, nagy célokkal, álmokkal a szívükben csinálni. Nem is csak a legyünk fittek és egészségesebbek című fejezetekre gondolok, hanem azokra a célokra, tervekre, vágyakra melyeket évek óta dédelgetsz, de mégsem valósultak meg ilyen-olyan okokból idáig.

Mire van szükséged ahhoz, hogy megvalósítsd mindazt, amit szeretnél?

  • Célokra, álmokra, megvalósítandó dolgokra

  • Tervre

  • Íróeszközre, papírra

  • HIT

Az első és legfontosabb fontosabb dolog az, hogy tudd mit szeretnél. Legyenek álmaid, célkitűzéseid, olyan dolgok, lehetőségek az életedben, amit valóra szeretnél váltani.

A terv. Bármilyen célunk is legyen törekedjünk arra, lépésenként haladjunk. Rövid könnyen megvalósítható célokat tűzzünk ki magunk elé. Mikor a teljes egész megvalósítást nézzük, mindig iktassunk be magunknak a terv részeként sikerélményeket biztosító rövidebb szakaszokat. Pl. márciusig ezt fogom elérni. Májusban az elért siker következében idáig fogok fejlődni stb…

Mindent írjunk le! Én jómagam már azt is elfelejtettem, amit a cikk elején írtam. 🙂 Annak, ha leírunk mindent, nem csak ez a funkciója. Többek között az, hogy erősítsük magunkban mindazt, amit elképzeltünk, célul kitűztünk, alaposan megterveztünk! Írhatunk a tervebe kiegészítő üzenetet magunknak. Tehetünk képet mellé. Ezt a kis tervezetet pedig tegyük egy olyan helyre, ahol minden nap jól láthatjuk! Minden nap olvashatjuk a saját vágyainkat és terveinket melyek a leírt módon meg fognak valósulni!

Nincs más dolgunk, mint tenni érte! Hinni magunkban és hinni benne! TENNI! Nem mondom, hogy nem fognak felőrölni ugyan úgy a monoton hétköznapok. Azt sem mondom, hogy a gyerek nem fog rángatni, reggel, hogy éhes.

DE, ne felejtsd el, neked már van egy terved! Úgyhogy adj enni a gyerkőcnek és nyomás valóra váltani azt!

2019 ne felejtsük el a disznó éve lesz. Annak is aki hisz az asztrológiában és annak is aki nem. Úgy tartják a kínai asztrológiában kiemelt jelentőséggel bír. A fejlődés idejét jelenti és minden ember számára kedvező lehetőségekkel bír. Az ötletek a tervek megvalósításának éve lesz! Használjuk ki!

Ezzel az írással kívánok mindenkinek megvalósításokban gazdag új 2019-es esztendőt!

A cikk írója: Berecz Zsu.

 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.