Blog

Kell egy csapat – #ducilandlányvagyok

Közhelyes lehet, de igaz! Minden egység vagy szervezet, akkor tud igazán jól működni, ha a tagok akik alkotják, hisznek önmagukban és abban amit csinálnak!

Egy irányba néznek és közös nyelvet beszélnek! Ebben az esetben az irányt egy örök gyermek, álmodozó, maximalista Duciland tulajdonosa, Berecz Zsuzsa jelöli ki, a nyelv pedig a Plus Size nyelve volna.

Mára már talán nem hangzik idegenül az alábbi kifejezés senkinek: #ducilandlany

Ez a dolog egyfajta hovatartozást, életérzést, hosszú évek közös munkáját takarja!

Mit jelent ez a dolog a azoknak az embereknek akik ezt a csapatot alkotják? Kincses Anna megkérdezte őket!

 

Tagai Maja Kata

Szia Kata! Te egy kicsit különlegesebb szerepet töltesz be Duciland életében, mint a többiek. Te vagy Magyarországon Duciland képviselője. Sokan veled találkoznak először személyesen.

A. – Mesélnél nekünk arról milyen módon kerültél kapcsolatba a Ducilanddal és hol volt az a pont, amikor eldöntötted, hogy szeretnél a csapat részévé válni?

 T.M.K. – Nekem Duciland egyet jelent Zsuzsával! Sose rendeltem Webáruházbol ruhát.. De egyszer annyira megtetszett egy felső, hogy írtam üzentet a Facebookon és vásároltam. Sosem gondoltam volna, hogy egy szép felsővel egy igazi barátot nyerek! Nem volt kérdés számomra, hogy csapat tag legyek! Büszke vagyok hogy részt vehetek Duciland életében.. Igaz én csak a háttérben ténykedem de nagy nagy örömmel!

A. – Te vagy Magyarországon A Duciland! Elmondanád hogy ez milyen érzés neked? Leírnád számodra mit jelent az, hogy Duciland lány vagy, és mi volt a legnagyobb élményed ebben a szerepkörben?

T.M.K. – Nekem Duciland a szép ruhákat, a szenvedélyt, és a kibontakozást jelenti.. Jó érzés valakivel felpróbáltatni egy ruhát amit sose mert még felvenni,  mert neki nem áll jól úgy gondolja. Aztán látni a döbbent örömöt az arcán, hogy milyen csodaszép benne! Jó visszaadni az önbizalmát azoknak akik nem hisznek magukban! Csodálom Zsuzsát mert ezt ő mesterien űzi. Nekem a legcsodálatosabb élményem mikor Duciland önálló Divatbemutatóján háziasszonyként ügyeskedhettem! Fantasztikus érzés volt!!

 

A továbbiakban  lányok ugyan arra a két kérdésre adtak választ

1,  Milyen módon kerültél kapcsolatba a Ducilanddal és hol volt az a pont, amikor eldöntötted, hogy elvállalod a modellkedést itt?

2, Neked mit jelent az, hogy Duciland lány vagy, és mi volt a legnagyobb élményed ebben a szerepkörben?

Lukács Titanilla

1.) Zsuzsával a Duciland megálmodójával egy plus size szépségversenyen ismerkedtem meg, ahol a verseny háziasszonyaként tevékenykedtem. Egyből magával ragadott az a hév amivel Zsuzsa ezt az egész dolgot csinálja, nem volt hát kérdés, hogy mikor felkérést kaptam tőle, hogy szerepeljek és koreografáljak egy az Avon székházban lebonyolított bemutatót igent mondtam. Ezután aztán beindultak az események, jó hangulatú fotózások, fergeteges bemutatók követik egymást azóta is.

2.) A ducilandlányság 😛 nekem rengeteg pozitív érzést hoz nap mint nap, bókokat a fotókra, összetartást a csajokkal és Zsuzsával, izgalmat és jó értelemben vett feszültséget egy egy bemutató vagy fotózás előtt, és azt, hogy végre merek ruhát viselni, függetlenül az alma alkatomtól. Az egyik legjobb élményem (bár nehéz rangsorolni) a menyasszonyi ruhafotózás volt, bár én koszorúslány szerepkörben voltam, de mérföldkőnek éreztem a hazai plusz size divat életében az egész elképzelést, és a bátorságot, hogy akár 54es méretű menyasszony is fotózva lett, és micsoda gyönyörű képek készültek, és micsoda csodaruhákat láthattam. Reméltem, hogy ezzel a fotósorozattal mást is rávesz Zsuzsa a ruhaviselésre, éppúgy mint engem:)

Bán Krisztina

1.) Egy szépségversenyen találkoztam Berecz Zsuzsával. Már ott jól megtaláltuk a közös hangot. Így amikor felkért, hogy modellkedjek neki, nem sokat gondolkoztam rajta. Az pedig, hogy engem tett meg fő modelljének a legnagyobb elismerés részemről.

2.) Már alapból az, hogy egy fantasztikus csapat tagja lehetek nagyszerű dolog. Szerencsére a közösség is nagyon jó és nagyon aktív. Duciland lányként is azért harcolok, hogy a hölgyek elfogadják a kinézetüket, elfogadják magukat. Vannak, akik tanácsot kérnek öltözködés ügyileg is. Ez mindig nagyon jó érzéssel tölt el és persze igyekszem segíteni. A legnagyobb élmény eddig talán a legutóbbi nagyszabású Duciland ÉlményNap volt. Az csak egy dolog volt, hogy 7 körünk volt, ruhákban, de 10 elég komoly és mutatós koreográfiát tanultunk be viszonylag rövid idő alatt. Ez nagy kihívás volt, de nagyon jól összekovácsolta a csapatot.

Papp Erika

 1.) Magával a Duciland-dal a neten találkoztam pár évvel ezelőtt. Nőből vagyok, a vásárlás a véremben van 🙂  De néha akadályokba ütköztem, nem volt a méretemben ruha. Vagy túl “öreges”, nagyon drága, nem szép, és még sorolhatnám. Ezért kezdtem el böngészni honnan lehetne akár a hétköznapokra, akár alkalmakra egy-két ruhadarabot beszerezni, ahol nem kell takargatni a plusz kilókat. Így találtam rá majd  kezdtem el követni a Duciland oldalt. Nem csak szép ruhákat, de önbizalmat, magabiztosságot is lehet itt “kapni” 🙂 Az időnkénti eszme cseréről nem is beszélve 🙂

A legfontosabb mondanivalója az oldalnak hogy merd vállalni önmagad, és hogy mindannyian így vagyunk gyönyörűek.

Berecz Zsuzsival egy szépségverseny után kezdtünk el “együtt dolgozni” ha fogalmazhatok így. Itthon még mindig nagyon sok az előítélet a – nem szeretem ezt a szót és utálom is használni, de ki kell, mondjam – kövér emberekkel kapcsolatban. Ha valaki eltér az átlagostól, arra rögtön negatív jelzőket aggatnak, pedig soha nem tudhatod valóban, mi van mögötte. Szóval gondolt egy nagyot és megkért, képviseljem én is a duci lányokat. Számomra nem is volt kérdés hogy igent mondok-e rá. Titkon minden (kis) lány arról álmodik, hogy korona legyen a fején és valóban egy kicsit királylánynak érezheted magad a szép ruhákban, a kamerák kereszttüzében, a villogó vaku fényében, sminkessel és fodrásszal körülvéve 🙂

2.) Duciland lánynak lenni életérzés. Jó a testednek, a lelkednek. Példaként is tekinthetnek rád, hiszen nem csak egy címlap fotó vagy, hanem hús vér nő, kerek popsival, széles csípővel. Olyan lány, akire felfigyelnek és lehet, hogy ugyan olyan ruhát akarnak majd, mint ami rajtad volt, mert azt látják, hűha…. mennyire szép, mennyire vonzó, mennyire magabiztos. Végre nem kell  sarokba bújva figyelni, hanem igenis ki kell lépni, ki kell húzni magad és meg kell mutatni mindenkinek, hogy mennyire NŐK vagyunk. Mennyire JÓ NŐK vagyunk 🙂

 

Magyar Heni

 1.) Mindig is szerettem (volna) csinosan öltözködni állandóan bújtam a webáruházakat hogy lehet e kapni valahol a méretemnek megfelelő mai divatú ruhákat. Akkor bukkantam rá a Duciland oldalra is ahol végre gyönyörű ruhákat láttam a méretemben és elfogadható árban. Majd kis idővel később Berecz Zsuzsa a Duciland tulajdonosa meghirdetett   egy Street Fashion pályázatot, amire jelentkeztem 2018 május 22-én több résztvevővel együtt, ahol beválasztottak az első tízbe, majd izgatottan vártam június 8. Duciland 6. születésnapját ahol bejelentették, hogy kit választottak. Férjemnek könnyek között újságoltam, hogy sikerült! Zsu. megkérdezte volna e kedvem más formában is kipróbálni magam nem csak fotókon, gondolkodás nélkül igent mondtam.  Ezzel egyik gyermekkori álmom válhatott valóra. Október 14-én részt vehettem a Lurdy házban tartandó divatbemutatón, mint modell. Ezt nem csak magamért, az önbizalmamért, hanem mindenkiért csinálom, csináltam, hogy láthassa mindenki, hogy a duci nők is tudnak csinosan és szexin öltözködni és ne zárkózzanak el a külvilág elől, mert van rajtuk plusz kiló.

2.) Nekem a Duciland lány mit jelent? Elfogadtam és vállalom magam a plusz kilóimmal együtt. Célom: Érezze jól magát a bőrében mindenki és mikor már legbelül is felkészült, hogy képes rá akkor sikerülni fog. Legnagyobb élményem vagy inkább örömöm!? Mivel sokat csúfoltak gyermekkoromban a súlyom miatt, ami az önbizalmam lerombolásához vezetett, 40 évembe tellett, hogy bátran mertem vállalni magam ország világ előtt fürdőruhában, és, hogy nők, asszonyok, lányok és hölgyek példaképként tekintenek rám, és mindenkinek megmutathatom, hogy plusz kilókkal is van ÉLET! Hajrá Duci lányok!

Dira Gertrúd

1.) Duciland tulajdonosával, Berecz Zsuzsával egy plus size rendezvényen találkoztam először. Mikor egy szépségverseny után megkérdezte, hogy lenne e kedvem vele dolgozni, gondolkodás nélkül igent mondtam. Zsuzsa minőségi és divatos plus size ruhákat forgalmaz, számomra pedig fontos, hogy olyan ruhákat mutassak be, amiket én is szívesen viselnék.

2.) Az, hogy Duciland lány lehetek egy fantasztikus csapathoz való tartozást jelent.
Szuper érzés csodaszép ruhákban a kamera előtt állni vagy a kifutón sétálni, és bebizonyítani, hogy a szépség és az önbizalom nem kilók kérdése.
Közös munkáink közül számomra a legemlékezetesebb mikor Duciland esküvői ruha kollekcióját fotóztuk, vagy mikor Duciland első önálló rendezvényén, a Duciland Élménynapon modellkedhettem.

 

Foto: Createva foto

Kovács Noémi

 1.) A Duciland névvel 2016-ban találkoztam először, amikor egy szépségverseny keretén belül személyesen találkozhattam Berecz Zsuzsával és megcsodálhattam élőben is a Duciland ruhákat.  Az ősszel megtartott Duciland Élménynapon mint vendég szerettem volna részt venni, hiszen számomra nagyon érdekes témákról tartottak előadásokat, azonban az utolsó pillanatban Zsuzsa felkérésére és hatalmas örömömre, a színfalak mögül izgulhattam végig a napot, hiszen többedmagammal mutathattam be a csodás ruhákat modellként. Mivel az egyik lány visszamondta a fellépést, így nagy megtiszteltetés volt számomra, mikor Zsuzsa felkért, hogy modellkedjek a bemutatón. Azonnal igent mondtam, hiszen a kisfiam születését követően, ez volt az a lehetőség, ahol újra azt csinálhatom, amit szeretek és saját magamnak is egy hatalmas visszaigazolás a szülést követően 🙂

2.) Megtisztelőnek érzem, hogy Ducilandlány lehetek, hiszen minőségi és egyedi ruhákat mutathatok be. A legnagyobb élmény számomra a kemény munka volt a bemutatóra. Maximalista vagyok, így nagyon igyekeztem a legjobb tudásom szerint teljesíteni a próbákon és a bemutatón egyaránt és édesanyaként teljesen elhagytam a komfortzónámat. A legnagyobb élményt az adta, hogy túlléptem a saját korlátaimat 🙂

 

Panda Ágnes

1.) Pár évvel ezelőtt az életem nagy fordulatot vett, kettesben maradtunk a lányommal, új lakásba költöztünk, munkahelyet váltottam. Ezzel egy időben a szabadidőm is megnövekedett, ezért egy hirtelen ötlettől vezérelve jelentkeztem egy modelliskolába, ahol molett modelleket képeztek. Szép járásra, sminkelésre, szépségápolásra tanítottak minket, koreográfiákat tanultunk, amiket be is mutattunk. Elvittek minket portfolió készítésre, ahol gyönyörű műtermi képek készültek rólunk. Nagyon élveztem a tanfolyamot, szuper oktatónk volt, kényeztettek minket, de emellett használható, igen fontos dolgokat tanultunk a saját szépségünk kibontakoztatásáról.
Ezeket az alapvető ismereteket szerintem minden nőnek el kellene sajátítania, sokkal többet és jobbat tudnánk mutatni magunkból, mint amennyit spontán módon tudunk. Ez a tanfolyam azután elindított egy úton, nagyon kedves ismerősöket szereztem általa, a legjobb barátnőmet is itt ismertem meg.

A tanfolyam elvégzése után kaptunk egy lehetőséget, egy molett hölgyeknek szóló rendezvényen fellépjünk, mint modellek. Itt fehérneműs, sexy ruhás bemutatóban vettünk részt, amit nagyon élveztünk, és a közönségnek is nagyon tetszett. Sose gondoltam volna magamról, hogy ötvenen túl én erre vállalkozni fogok, de nagyon szuper élmény volt. Vendégként részt vett ezen a rendezvényen Berecz Zsuzsa is, a Duciland tulajdonosa, nagyon tetszett neki, amit látott tőlünk, és megkeresett, nem lenne-e kedvem az ő ruháit bemutatni. Előbb csak fotózások voltak, majd bemutatók is jöttek, szépen sorban. Nagyon szerettem a közös munkát, olyan lehetőségek nyíltak meg előttünk, amikről nem is álmodtam volna. ?

2.) Zsuzsát remek nőnek tartom, aki nem csak a divattal, hanem a nők problémával is foglalkozik. Felhívta a figyelmet az elfogadás és az önelfogadás fontosságára. Sokan sokféle fizikai és mentális betegséggel küzdenek a molett nők és férfiak között, mivel a társdalom elfogadott és kívánatosnak tartott testképéhez nem tudnak igazodni. Zsuzsa szószólója a megismerés és elfogadás fontosságának, nagyon komoly felvilágosító munkát is végez, olyan fotókampányokat kezdeményezett, amelyek megmutatják ezeket a problémákat. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ezekben a társadalmi jelentőségű ügyekben is számított rám, lehetőséget adott nekem.
A számomra ezen ügyekben való részvételem jelentette a legnagyobb élményt a vele való munkáim során. Büszke vagyok Zsuzsára, és a barátságára. Megtisztelő őt ismerni.

 

Köszönjük szépen Kincses Annának a feltett kérdéseket! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.