22 + 1 öltözködési tipp, Plus Size hölgyek részére

Nem tudod, milyen ruhát válasz a testalkatodnak megfelelően? Tudom, nem mindig egyszerű a döntés, ha nagy méretű ruha vásárlásra kerül sor. Hoztam most néhány hasznos tanácsot, amit, ha megfogadsz, megkönnyítheti a dolgod.  

Kezdjük az alapoknál!

  1. Jó, ha tudod, hogy többféle alkat létezik. Nagyon fontos, hogy vásárlás előtt határozd meg az alkattípusodat.
  2. A divat egy végtelen utazás melyben meghatározhatod magad a stílusodnak megfelelően, és ennek nem sok köze van a mérethez vagy a korhoz. Ha úgy tetszik teltkarcsú hölgyként, plusz kilókkal is hordhatsz akár színes, vagy csábos darabokat. Fontos, hogy a te egyéni ízlésednek és adottságaidnak megfelelően válassz!

Bebizonyítom! 😉 Bemutatom Édesanyámat! 🙂 <3

Nekem A Divat! My Plus Size Mother

3.) Kísérletezz! Szeretnél egy igazán stílusos, ízléses gardróbot, amit minden Plus Size nő irigykedve figyel? Fordítsd időt arra, hogy megismered azokat a fazonokat, mintákat, anyagokat melyek jól állnak neked.

Nekem A Divat! Plus Size Dress

4.) Engedd el a félelmeidet! A telt nők nagy része, még soha életében nem viselt egyrészes-ruhát, vagy szoknyát. Közülük sokan idegenkednek ezeknek a ruhadaraboknak a viselésétől, noha ez sokkal előnyösebb viselet számunkra, mint a farmer, vagy adott esetben egy nadrág. Légy merész, próbálj ki néhányat még ma! 

5.) A számodra megfelelő méret a jó vásárlás kiindulópontja. A legtöbb dundi hölgy nem tudja még a saját méretét sem, nem, hogy azt, hogy hányas méretű ruhát kell viselnie. Fontos, hogy határozd meg a méreted!

6.) A fekete a te favorit színed? Azt hallottad innen – onnan, hogy feketében kell járnod, mert az karcsúsít. Igen ez tény, de abban az esetben, ha a méretednek és az alkatodnak megfelelő feketét hordasz. Nem pedig egy fekete zsákot. Hordj tehát bátran feketét, de kukába a zsák ruhákkal!

Nekem A Divat! Plus Size Duciland Estélyi ruha

7.) Színfóbia! Miért fél vajon a duci hölgyek túlnyomó része a színes molett ruházat viselésétől? Hord bátran ezeket a darabokat! Nem csak a megjelenésed, de a hangulatodat is feldobják!

Nekem A Divat! Hordj bátran színes Plus Size ruhát!

Tippek és trükkök

8.) Mindenkinek szüksége van egy igazi jóbarátra! Egy dundi nő számára az A vonalú szabás a legjobb jóbarát. Legyen szó egy tunikáról, vagy egyrészes ruháról, nyári vagy plus size estélyi ruháról. Ez az a fazon, ami majdnem minden molett hölgynek előnyös.

Nekem A Divat! Plus Size Duciland Ruha! A Vonal a Jóbarát

9.) Némi túlsúllyal nem hordhatunk, mintás ruhát. Az 100%, hogy aki ezt a kijelentést tette, biztosan nem is próbál még soha magán ilyen ruhadarabot! Azonban jó, ha előnyben részesíted az apróbb mintákat és a vékonyabb csíkozást. Tereld a mintákkal a figyelmet oda, amit szeretnél megmutatni magadból!

Nekem A Divat! Plus Size virágmintás Duciland ruha

10.) Egy megfelelő méretű fehérnemű megalapozhatja a teljes megjelenésed. A tökéletes melltartó méret megtalálása nagyon fontos, mert a megfelelően megemelt keblek jobban formálják az alkatot, mint bármelyik alakformáló. Megmutatják a szép a derekad, és a választott ruhád is szebben fog állni rajtad.

Nekem A Divat! Hordj megfelelő méretű és kosarú Plus Size melltartót

11.) Az átlagosnál mélyebben dekoltált ruhák, ilyen pl a V dekoltázs, rendkívül előnyösek lehetnek a kerekded hölgyeknek. Nem csak a dekoltázsuk kiemelésére szolgál, hanem szépen nyújtja a nyak vonalát, formálva ezzel az alkatot. Élj vele bátran!

12.) Egy jól kiválasztott felsőrész pontosan olyan, mint egy ideális partner. Követi a ,,tested vonalát”, mégsem tapad rád! 😉  Próbáljunk meg helyesen választani, még ha olykor nehéz is a dolgunk.

13.) A tunika a favorit darabod! Nem csak ezért mert felkapod és már rohanhatsz is a dolgodra. Ez az a tipikusan nekünk molett nőknek tervezett viselet, amit kedvük szerint variálhatunk. A fazon és a színválasztéknak csak a képzelet szab határt. Rossz választás számodra sem lehet, hordhatod többféle variációban szettben is akár, hiszen nagyon jól kombinálható.

Nekem A Divat! Plus Size Duciland Tunika

14.) Te egy molett hölgy vagy, tehát biztosan tudod, hogy számunkra igazán jól áll az egyberészes ruha. Készülhetünk rendezvényre, estélyre, alkalomra, vagy csak a nyaraláshoz választunk egy-egy darabot. 

15.) Amikor a cipő választásra kerül a sor megfontolandó egy édes és kényelmes magassarkú cipő választása a lapostalpú helyett, különösen, ha alkalmi plus size ruhád mellé választasz cipőt. Már egy 3-4 centis sarok is nyújthatja optikailag az alkatod, és kecsesebbé teszi a járásod.

Nekem A Divat! Duciland Plus Size Koktél Ruha

16.) Hogyan tudsz csalni a cipővel, ha az átlagosnál alacsonyabb vagy? Szövet, vagy alkalmi nadrág esetén nagyon jól tud érvényesülni, de egy harisnyánál is működik egy alkalmi ruha viselése során. Viselj a nadrággal / harisnyával megegyező cipőt, így a lábad ,,tovább folytatódik”, és sokkal hosszabbnak fog tűnni!

17.) Számos alkattípusnak szüksége van arra, hogy formálva legyenek, illetve az előnyös részek még nagyobb hangsúlyt kapjanak. Megteheted mindezt egy remek kiegészítő az öv segítségével! 

Nekem A Divat! Plus Size Kiegészítők

Kerüld lehetőleg el!

Nekem A Divat! Ne Tedd!

18.) A csípőnadrág nagyon szexi, kb 42-es méretig. Mi dundi lányok is szeretünk csábosak lenni, de szerintem jó az, ha azt inkább ízlésesen tesszük. A nadrágból kibuggyanó háj, nem szexi, ezért, ha lehet kerüld inkább a csípő fazonokat.

19.) Érdemes odafigyelni a megfelelő anyagválasztásra. Az úgynevezett ,,merev” anyagok, mint például a tüll a farmer vagy a bőr, a viselésük nem állnak jól minden alkat típusnak. Érdemes lehet figyelni a rakott vagy vagy a rétegezett anyagokat is. És csak bizonyos méretig ajánlottak. Ezekre az anyagokra jellemző még, hogy erősítő hatásúak. Jóval teltebbnek mutatnak.

Rakott fehér szoknya

Nekem A Divat! Mit ne vegyél fel, ha Plus Size vagy!

Lakk hatású nadrág


Nekem A Divat! Mit ne vegyél fel, ha Plus Size vagy!

20.) Ha már tudod az melyik alkattípusba tartozol, akkor tudod azt is, hogy mit előnyös hordanod. A legtöbb Plus Size hölgynek, nem előnyös a túlságosan rövid szoknya viselése. Ez alól az alma alkat kivételt képez, hiszen rájuk jellemző többnyire, hogy brutálisan jó lábakon élnek. 🙂

Nekem A Divat! Alma alkatú Plus Size Hölgyek ruhája

21.) Sátor effektus! Ha felveszek egy 3 mérettel nagyobb ruhát magamra, nem látják majd az emberek, milyen kövér vagyok. Óriási tévedés! Akkorának fogsz látszani, mint egy medve, ráadásul még sajnálni is fognak, mert nem szereted magad.

22.) Ugyan ekkora gondot okozhat a túlzott önbizalomból adódó 1-2 számmal kisebb ruha viselése is! Kérlek, semmi esetre se rángass magadra a méretednél jóval kisebb ruhát, azzal az indokkal, hogy majd összetartja a tested. Rendkívül ízléstelen, ahogy ráfeszül a hájacskáidra. Gondolj kérlek másokra is!

Nekem A Divat! Kérlek Ne Tedd!

+1.  Mi az aktuális trend, mi alakítja az egyes irányzatokat? 

Talán az a legjobb, ha megérzésienkre hallgatunk és olyan ruhákat, kiegészítőket viselünk, amiben jól érezzük magunkat, és igazán önmagunk lehetünk. Kényszerből ne kövessük az aktuális divat trendeket, különösen ne akkor, ha ez előnytelen számunkra! Vagyis hordjuk azt amiben jól érezzük magunkat! 🙂

 ,,Én nem alakítom a divatot. Én vagyok a divat.” – Coco Chanel

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.