Legyél végre szabad! Akkor is, ha Plus Size vagy és csinos akarsz lenni!

,,Nincs egy rongyom se amit felvegyek!,,

És különben is, van egyáltalán olyan ruha, ami jól áll nekem?

Ismerős a szituáció?

Álltál már a szobádban félig kirámolt szekrény mellett, totál pánikban és minden reményt elvesztve? Bevallom én igen. Sőt, volt idő amikor többször, mint kellett volna.

Nekem több korszakom volt már.

Tiniként ennek éppen az ellenkezője voltam. A 80-as évek végén, 90-es évek elején, gondolkodás nélkül jártam királykék fényes leggingsben a vidéki utcákon, egy szál haspólóban.

Enyém volt a világ! Bár megszóltak érte, és mutogattak rám, – hiszen vidéken éltem -, de nem érdekelt!

Később, 180 kilóval a lábaimon megéltem én is a sátor effektust. Ekkor is leggingseket hordtam, hiszen kényelmes darab, de akkora leplet vettem fel hozzá, amiben egy igazi medvének látszottam. Teljesen egyértelműen lerítt rólam, hogy itt egy kövér nő, aki nem szereti és ezért takargatja magát!

Ahogy teltek az évek, sok mindent megtapasztaltam és megtanultam, így letisztultak ezek a dolgok is bennem.

Ezért most megosztok néhány tapasztalatot veled.  

Semmi kétségem afelől, hogy belénk van kódolva egyfajta megfelelési kényszer. Jó csajok, anyák, kolléganők, barátnők, lányok akarunk lenni. Sokszor ok nélkül gondoljuk azt, hogy nem vagyunk azok. Hajlamosak vagyunk, túlgondolni bizonyos dolgokat, egészen addig ameddig tévhiteket nem gyártva, azokat úgymond saját magunknak bebeszéljük.

Ez nem csak a molett lányokra jellemző egyébként és nem is csak a hölgyekre. 🙂

A kérdés az, hogy vajon miért?

Nem volna könnyebb, csak egyszerűen lazán és szabadon létezni?

Naiv vagyok mondhatod!

Igazad lehet.

Ismerős neked a helyzet?

Felszalad egy szem a harisnyádon. Vagy teljesen véletlenül egy pici folt kerül a szoknyádra. Vagy felveszel egy új felsőt, amiben egyébként istenien érzed magad, de a rosszindulatú szomszéd banya morgott valamit rád a bajsza alatt.

Látlak magam előtt. Nő vagy! Képes vagy egész nap ezen kattogni! Pedig senki nem látja azt a futó szemet a harisnyádon, csak te! Ha nem gondolnál rá, nem is létezne.

A folttal ugyan ez a helyzet! Elmeséled minden kollegádnak, hogy leetted / leittad magad, pedig, ha nem szólnál senki sem venné észre. 😉

A szomszéd néni, pedig tudjuk, hogy csak magányos. Valójában, csak a társaságodra vágyik.  

Egy plus size hölgynek a megjelenése a tapasztalatom szerint, kiemelkedően érzékeny zóna lehet. Ennek a gyökere a saját önelfogadásában és önmaga szeretetében keresendő.

És azt kell mondanom, bár a helyzet már javuló félben van, de még mindig a KRITIKUS szót használnám erre a területre.

Tapasztalat. És igen. Abból van sok.

Érdemes lehet azon is eltöprengeni, hogy vajon mennyire kell(ene) foglalkozni a másik ember véleményével. Iparágak épültek fel arra, hogy azzal foglalkozunk, hogy kinevetnek majd, mit fognak hozzá szólni, stb…

Te tudod, naponta hány órát töltesz el azzal, hogy ezeknek a dolgoknak megfelelj?

Hidd el többet, mint most azt az olvasáskor gondolnád.

Nincs ezzel semmi gond, hisz nőből vagyunk. Valószínűleg így vagyunk kódolva. Illetve talán, ahogy kicsit idősebbek leszünk, egyre kevésbé fog már érdekelni, vagy számítani mások véleménye. Arra törekszel majd te is, hogy szabadon létezz és igazán jól érezd magad!

De addig is hoztam néhány klasszikusnak mondható ruházkodási problémát, és hozzá néhány jótanácsot!  

Ma is jöhet a farmer – póló kombó! Nekem valójában úgy sem áll jól semmi!

Két nagyon fontos dologra hívnám fel a figyelmed!

  1. Amikor te nem szereted magad, vagy nem vagy elégedett magaddal, akkor úgy tűnhet hogy ez az állapot végleges. Nem lehet változtatni rajta, soha nem múlik el. Óriási tévedés! Minden csak rajtad múlik! Szeretned kell magad, nincs más választásod! Sokkal könnyebb és boldogabb életed lesz! Szóval felejtsd el az önsajnálatot!
  2. Te egy Plus Size nő vagy! Korábban írtam már arról, hogy a farmer, nagyon kevés molett nőnek javasolt vagy előnyös viselet! Tehát, ha elkeseredésedben farmert rángatnál magadra, inkább ne tedd! Az ellenkezőjét éred el vele, mint amit szeretnél!

Szó sem lehet arról, hogy színes ruhát vegyek fel! Nem akarok feltűnősködni!

Mennyiszer hallottam ezt:

  • Ez a színes ruha nem megfelelő az én alakomhoz, ez kövérít engem!!!!!

Van ám a tarsolyomban sok ilyen téveszme, amit az évek során hallottam.

 Egy ruha többnyire nem a színe miatt erősít, hanem a szabása, formája, fazonja miatt. Éppen ezért lehet a legtöbb dundi hölgy által kedvelt fekete is erősítő, kövérítő hatású. Ha az darab egy jókora lepel, vagy nem a megfelelő alkatra készült, azonnal 2-3 méretet is növelhet rajtunk.

Hordj bátran színeket!

Teljesen megváltoztatja a környezetet, a légkört körülötted! A kisugárzásod, sőt még a mosolyod is más lesz!

Színeket hordani nem egyenlő azzal, hogy feltűnünk, vagy kitűnünk. Nem kell neon színeket hordani. Itt is van arany középút! 🙂 Egyet garantálhatok neked. Sokkal magabiztosabb leszel, és az önbizalmad is nőni fog. Ennek pedig az az oka, hogy a változás nyomán, nagyon sok bókot fogsz bezsebelni!

Hááát igazából én nem vagyok szoknyás típus!

,,Nem hordok ruhát / szoknyát, mert nem takarnak a testemből eleget…”

Amikor megírom majd a ,,Kedvenc téveszméim,, című cikket, ez a kijelentés biztosan előkelő helyen fog szerepelni.

Írtam már arról, hogy a molett lányok jelentős része soha életében nem viselt még egyrészes ruhát. Sokan úgy gondolják, hogy túl sokat mutat a testükből.

Gyere most velem, játszunk egy kicsit!

Képzeld el azt, hogy te egy körte típusú duci hölgy vagy.

Jellemző jegyeid: keskeny vállak, kis keblek, viszonylag vékony derék, ellenben széles csípő, és vastag combok. Ezek a combok a járás közben elég csúnyán összedörzsölődnek. Tudom. Én is körte alkatú vagyok!

Na most képzeld el ezt a molett hölgyet egy nadrágban ahogy jön feléd az összedörzsölődő combjaival! Nem túlságosan szép látvány, de ez van, ilyenek vagyunk mi körtécskék.

Aztán most képzeld el ugyan ezt a hölgyet egy csinos A vonalú szoknyában, ami pontosan eltakarja az összedörzsölődő combokat. Szépen, lazán lengedezik és mondjuk a térde alatt végződik.

Hmm…,  látod te is ugye, hogy melyik verzióban érkezik meg csinosabban hozzád?

Akkor miért nem viselsz mégse szoknyát?

Ugyan ez a helyzet a ruhával és a hosszabb szoknyával is! Egy a titok! Az alkatodnak megfelelő ruhát vagy szoknyát kell kiválasztanod.

Ugye, hogy nem is olyan rossz a helyzet? Egy kis törődés, odafigyelés önmagad irányába és máris változik a helyzet!

Két hasznos jó tanácsot hagytam a végére! Ezt nem csak az öltözködés során, hanem az élet egyéb terültén is tudod használni, és nem csak akkor, ha Plus Size NŐ vagy!

+1.) Kísérletezz! Próbálj ki mindig új dolgokat! Térj el a megszokottól! Hidd el, izgalommal tölt el, és feldobja a monoton hétköznapokat IS!

+2.) Az, amit mások mondanak vagy gondolnak rólad, az övék. Az nem te vagy! Amit te csinálsz, gondolsz, vagy elérsz magadnak az vagy te! Mással nem kell foglalkoznod!

Remélem tetszett, ez az írásom is! Ha igen, használd fel!

Minden jót kívánok! Berecz Zsu.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.