KEDVES VÁSÁRLÓINK! webáruházunkban jól követhető a kézbesítési, rendelésleadási metódus. Minden páros héten szerdán indul Magyarországra az aktuális rendelésekkel a magyar-futár, minden páratlan héten szerdán kézbesít a GLS futár és ekkor adjuk le a rendeléseket is a varrodába!

2021-es júniusi változások!

2021. július 1-jétől az Európai Unió valamennyi országában, így Magyarországon is megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége. Egységesen valamennyi 150 eurónál alacsonyabb értékű áru után áfát kell fizetni.

2021 június elsejétől fontos változások léptek életbe a nemzetközi szállítás és áfa – vám fizetés tekintetében. Megszűnt az unión kívüli kis értétékű rendelések ÁFA mentessége. Ez azt jelenti, hogy minden Európai unión kívüli megrendelés az országba érkezést követően vámkezelésen esik keresztül. Magyarország tekintetében ez jelenleg 27% . A megrendelések ezt az ÁFA díjat nem tartalmazzák! Ez a költség egyénileg fizetendő és intézendő a magyar hatóságok felé.

xxx

Az alábbiakban láthatjátok a 2024-es január-februári ,,Rendelési tervezőt,,

A Rendelési tervező értelmezése:

A rendelési tervezőt soronként kell értelmezni.
1.) Az első oszlopban az látható, hogy én mikor rendelek a varrodából.
2.) A második oszlop a két hetente induló ,,magyar futár,, indulási időpontja.
3.) A harmadik oszlop az amikor kézbe kapjátok Magyarországon a ruhákat a GLS futártól.

A sorokat egybe olvasva tudjátok jól tervezni időzíteni a rendeléseiteket!
A Parcelforce nemzetközi futárt nem írtam bele, mert aki ezen a módon rendel annak azonnal küldöm a rendelését. (raktárkészlet esetén.)

 

A szállítás / kézbesítés két lehetséges módja Diva-land Webáruházból

1.)

Szállítás Magyar Futárral

A szolgáltató minden páros héten, az az minden második héten (k-cs) Anglia – Magyarország vonatkozásában tevékenykedő futárcéggel küldi haza egyben az addig beérkező megrendeléseket. A rendelés Magyarországra érkeztét követően, a GLS futárszolgálat kézbesíti tovább. A Vámkezelés a szállítás során megtörténik, a vevőnek további áfa és vámfizetési kötelezettsége nincs. Elsősorban azoknak ajánljuk akiknek nem SOS a ruha kézbesítése. Az indulási időpontokhoz képest 1 héten beül kézbesíti a GLS futár a rendeléseket. A fentebbi ,,Rendelési tervező,, jó segítség lehet!

Aki ezt a szállítási módot választja, nincs semmi más dolga csak a rendelés leadása során fizetéskor a ,,MAGYAR FUTÁR,, opciót választani. A szállítási díja 3800.- HUF és nincs egyéb fizetendő költség!

2.)

Szállítás Nemzetközi futárszolgálattal Parcelforce >>> Magyar Postával

Röviden a vám / ÁFA fizetés folyamata: 

A rendelés leadásra kerül a webáruházban. Az összeg tartalmazza a ruha árát és a szállítási költséget. Mi a szolgálató elintézzük az összes szükséges vám ügyintézéshez szükséges papírmunkát és továbbítjuk a futárszolgálat felé (Parcelforce). Amikor a csomag Magyarországra érkezik vámvizsgálaton esik keresztül. Ahol megállapítják a fizetendő ÁFA díjat. Ez most 27% Magyarországon. A Magyar Posta kézbesíti a csomagot és a vámköltséget a kézbesítőnél lehet kifizetni. A feladástól számítva 7-10 munkanap a kézbesítési idő. Azonban késés előfordulhat rajtunk kívül álló okokból.

Felelősséget a késésért, kései fizetésből adódó késésekért, ki nem fizetett vám költségért, sajnos nem tudunk vállalni. A Magyar Posta az át nem vett küldeményt a postán letétbe helyezi és kifizetésig ott marad. EZ A VEVŐ FELELŐSSÉGE!

Aki ezt a szállítási módot választja, nincs semmi más dolga csak a rendelés leadása során fizetéskor a ,,PARCELFORCE,, szállítási opciót választani. A szállítási díja 8800.- HUF. Majd az érkezést követően a Magyar kormánynak befizetni a 27% vámköltséget a postai kézbesítőn keresztül. Előrendeléses ruháknál nincs értelme ezt az opciót választani! Raktárkészletnél, ha gyorsan 7-10 munkanap alatt szeretnél ruhához jutni, akkor válaszd ezt!

A Divaland webshop áruházában (www.diva-land.com) elektronikus úton megrendelést leadó fogyasztók részére a Ptk. és a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet alapján.

Jelen dokumentum, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre. Az alábbi feltételekkel szabályozott szerződés a Ptk. szerint távollevők között létrejött szerződésnek minősül.

1.Üzemeltetői adatok:

A webshop üzemeltetője:  Berecz Zsuzsa egyéni vállalkozó

Postacíme:

8 Viking Court
Seeland
Flintshire
CH5 2FQ

United Kingdom

Egyéni vállalkozó regisztrációs szám: 2587973884

Központi telefonszám: +36304794452

E-mail: info@duciland.com

www.duciland.com

1.1. Csomagküldő cég neve:

PARCELFORCE

Corporate Head office, Headquarters

Web : https://www.parcelforce.com/

Phone Number : +44 1908 687000 or 344 800 4466

Address :Lytham House, 25 Caldecotte Lake Dr, Caldecotte, Milton Keynes MK7 8LE, UK

Email : parcelforce@parcelforce.co.uk

1.1 a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.

2351 Alsónémedi
GLS Európa u. 2.
info@gls-hungary.com

Cégjegyzékszám:
13-09-111755

Adószám:
12369410-2-44

Közösségi adószám:
HU12369410

1.2. Tárhelyszolgáltató adatai:

Cégnév: Docler Holding Kft.

Cím: 1101 Budapest, Expo tér 5-7.

Postacím: 1439 Budapest, Pf.: 663

Telefonszám: 36-1-432-3000

1.3. Nyilvántartásba vevő szerv:

Egyesült Királyság Adóhivatala

https://www.gov.uk/government/organisations/hm-revenue-customs#content

Divaland csak az Európai unión belüli országokba vállalja a szállítást és az Egyesült Királyágba.

2.Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

Alkalmi női ruházati termékek.

Figyelmeztetés: A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben csak illusztrációként szerepelnek.

A Divaland csak a www.diva-land.com oldalon (a továbbiakban: webshop), a cég logójával és adataival jól felismerhetően azonosított internetes katalóguson / képeken keresztül az általa forgalmazott termékekre (a továbbiakban: termék) leadott rendelésekért felel. A vásárlási szerződés a Divaland., mint eladó (a továbbiakban: Divaland), és a rendelést leadó magánszemély, vagy vállalkozás, mint megrendelő (a továbbiakban: megrendelő) között jön létre az adott megrendeléssel.

A termékre vonatkozó vásárlási szerződést Divaland írásban megkötött szerződésnek tekinti, melyet a rendelésszámon rögzít, és amely utóbb is hozzáférhető. A szerződés nyelve a magyar nyelv.

A megrendelő a vásárlási feltételek megismerésével és maradéktalan elfogadásával az alábbiak szerint köt szerződést Divalandda.

Tájékoztatás a termék lényeges tulajdonságairól

A webshopban a termék adatlapján feltüntetésre kerülnek az azzal kapcsolatos tudnivalók, a termékhasználatot segítő információk, amelyek az előzetes tájékozódást segítik. Azonban kérjük, hogy használat előtt – a termék további lényeges tulajdonságainak megismerése érdekében – szíveskedjen a megvásárolt és átvett termék csomagolását is áttanulmányozni, mert az tartalmaz minden információt, amelynek feltüntetését jogszabály előírja.

A vásárlási szerződés elfogadásával a megrendelő kifejezetten rögzíti, hogy a megvásárolni kívánt termék(ek) minden lényeges tulajdonságáról meggyőződött.

3.Árak

A webshop oldalán a termékek adatlapján feltüntetett ár az adott termék fogyasztói ára. Az ár nem tartalmazza a házhozszállítás költségét, amely az alábbiakban érhető el:

Divaland a fent említett Angliában található telephellyel rendelkezik. A mindenkori kézbesítés díja 1 és több termék esetén is Magyar Futár szolgáltatással 3800.- HUF, Parcelforce szolgáltatással 8800.- HUF (Magyarország tekintetében) A rendeléskor kifizettet ár a rendelés ára és szállítási költség. Például: menyasszonyi ruha 48-as méretben 22000.- Huf + Szállítási költség 8800.- Huf. A rendeléskor fizetendő összesen 31880.- Huf. Divaland számára! Azonban az amikor Magyarországra érkezik a rendelés vámkezelésen esik keresztül (amennyiben nemzetközi futárral megy a rendelés). A rendelés értékétől függően minden esetben a teljes végösszeg +27%-t meg kell fizetni ÁFA fizetés gyanánt a magyar hatóságok felé! Nem a szolgáltatónak, vagyis Dívalandnak, hanem a magyar kormánynak, éppen úgy mint amikor tejet veszünk a boltban. Kivéve, ha magyar futár szállítási opciót választod!

Európa egyéb országaiba történő kézbesítéskor a PARCELFORCE futárszolgálat aktuális viteldíjai a mérvadóak. Erről tájékozódhat ITT

Amennyiben az Dívaland webshopban hibás árat tüntet fel a termék mellett, a tőle elvárható gondosság ellenére, és a termék ára annak általánosan elfogadott árától eltér, úgy az üzemeltető nem köteles a terméket a hibás áron szolgáltatni, de köteles a megrendelés visszaigazolásában felajánlani a vásárló részére a valós áron történő vásárlás lehetőségét. Amennyiben a vásárló ezzel a lehetőséggel nem kíván élni, úgy megilleti a szerződéstől való egyoldalú elállás joga.

Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

4.Regisztráció

A vásárláshoz regisztráció nem szükséges, de lehetséges.

Ennek menete a következő:

A [Regisztráció] menüpontra kattintva meg kell adnia személyes adatait: nevét, e-mail címét, mint azonosítót, és egy választott jelszót. Az e-mail cím és a jelszó megadása azt jelenti, hogy a regisztráció és a vásárlás során természetes személy személyesen, cég nevében pedig annak képviselője jár el.

Egy e-mail címhez csak egy regisztráció tartozhat. A regisztráció során történő adatok megadása a megrendelés teljesítéséhez szükséges. Az adatok helyességét a megrendelő bármikor ellenőrizheti és módosíthatja, törölheti jóváhagyás előtt, mely lehetőséget a Dívaland a [Saját fiók \ Személyes adataim] menüpont használatával biztosítja.

Divaland biztosítja, hogy a megrendelő az adatok elektronikus rögzítése során felmerülő hibákat szerződési jognyilatkozatának megtételét megelőzően kijavíthassa. A megrendelés során további adatokat szükséges megadni a megrendelés teljesítése, illetve számla kiállítása érdekében.

Az adott megrendelés elküldött adatai az elküldést követően már nem módosíthatók. A hibás vagy hamis adatok megadásából eredő károkért minden felelősség a megrendelőt terheli.

Divaland a nyilvánvalóan hibás vagy hamis regisztrációt jogosult törölni, továbbá kétség esetén a megadott adatok valódiságát jogosult ellenőrizni.

Webáruházunkban termékkategóriák szerint böngészhet a Megvásárolható termékek, szolgáltatások között. A felsorolt termékek mellett megtekintheti egy-egy termékek rövid leírását, árát, egyéb tulajdonságait, a teljesség igénye nélkül. Ha bővebb információt szeretne kapni a termékről, akkor kattintson a termék képére vagy nevére. Ekkor a termék oldalára jut el, ahol a termékről részletesebb tájékoztatást kaphat. Amennyiben ennél részletesebb tájékoztatásra van szüksége, úgy az üzemeltetői adatok között rögzített telefonszámon, email elérhetőségen, Divaland Faceboook oldalán szíveskedjen felvenni a kapcsolatot Divaland munkatársával.

A webshop használata során felmerülő, személyes adatok védelmével és kezelésével kapcsolatos tájékoztató:
https://duciland.com/adatvedelmi-tajakoztato/

5.ADATVÉDELEM

Divaland előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül tilos ezen honlaphoz bármilyen kapcsolást (linket) létrehozni. A kapcsolás létrehozásához adott hozzájárulás esetében is tilos a honlap bármely tartalmi elemének beépítése más honlapba (framing, illetve embedded link).

Divaland személyes adatait csak a Webshopból történő vásárlás teljesítéséhez, szükséges mértékig és időtartamig, valamint csak az Ön önkéntes hozzájárulása esetén tárolja, dolgozza fel. Az adatokat kizárólag ezen célok teljesítéséhez igénybe vett közreműködőknek, a szükséges mértékben továbbítja.

Adatainak megadása önkéntes. A kért személyes adatok megadásával Ön hozzájárul a megadott adatok kizárólag az Ön azonosítása és a Webshopból való vásárlás és szállítás céljából. Divaland biztonságosan kezeli az adatokat és ennek érdekében minden szükséges, elvárható technikai intézkedést megtesz. Divaland a technika állása szerint teljesíthető módon védi az Ön személyes adatait a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozás, törlés, sérülés vagy megsemmisülés ellen.

Az Ön által megadott, egyedi azonosítást lehetővé nem tevő adatok feldolgozásával honlapunk és webshop szolgáltatásunk folyamatos tökéletesítése érdekében vásárlói statisztikákat készítünk.

Vevőszolgálatunkon Ön bármikor – azonosítása után – tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve törlését is.

A megadott adatokat a regisztráció során, a bejelentkezésnél, illetve a megrendeléskor is azok elküldése előtt javíthatja. Erre szolgál az adatok jóváhagyása. Ha az adatot nem hagyja jóvá, módjában áll az adott ablakban Ön által feltüntetett valamennyi adatot törölni vagy javítani. Az adott megrendelés elküldött adatai az elküldést követően már nem javíthatók. Új megrendelés során adatait természetesen módosíthatja.

A regisztráció elvégzésekor a rendszer a megadott e-mail címre egy levelet küld, amelyben a megrendelő a belépési adatokat tartalmazó információkat kap. Erre azért van szükség, hogy Divaland elkerülje a téves regisztrálásokat.

5.1.Cookie:

A Weboldalon tett látogatások során egy vagy több cookie-t – azaz egy-egy karaktersorozatot tartalmazó kis fájlt – küld a Szolgáltató a látogató számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz. Ezen cookie-k a Google által biztosítottak, felhasználásuk a Google Ads rendszerén keresztül történik. Ezeket a cookie-kat csak egyes al-oldalak látogatása esetén küldjük el a látogató számítógépére, tehát ezekben csak az adott aloldal meglátogatásának tényét és idejét tároljuk, semmilyen más információt nem.

Az így elküldött cookie-k felhasználása a következő: A külső szolgáltatók, közöttük a Google, ezen cookie-k segítségével tárolják, ha az Érintett korábban már látogatást tett a hirdető webhelyén, és ez alapján hirdetéseket jelenítenek meg az Érintett részére külső szolgáltatók – közöttük a Google – partnereinek internetes webhelyein. Az Érintett a Google hirdetések kikapcsolására szolgáló oldalon tilthatják le a Google cookie-jait. (Azt is jelezheti az Érintett számára, hogy a Network Advertising Initiative leiratkozási oldalán a külső szolgáltatók cookie-jait is letilthatják.)A letiltást követően a számukra nem fognak megjelenni személyre szabott ajánlatok a Szolgáltatótól.

Amennyiben az Érintett nem szeretné, hogy a Google Analytics a fenti adatokat az ismertetett módon és céllal mérje, telepítse böngészőjébe az ezt blokkoló kiegészítőt.

A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a böngészőben

-hogyan lehet letiltani a cookie-kat,

-hogyan fogadjon el új cookie-kat, vagy

-hogyan adjon utasítást böngészőjének arra, hogy új cookie-t állítson be, vagy

-hogyan kapcsoljon ki egyéb cookie-kat.

6.Bejelentkezés

Amennyiben a megrendelő regisztrálta magát, a továbbiakban az e-mail cím és a jelszó megadásával bejelentkezését végrehajthatja a [Saját fiók vagy Bejelentkezés] menüpontban.

Ha elfelejtette a jelszavát, akkor nyomja meg az [Elfelejtettem a jelszavam] gombot, ezután írja be a regisztrációkor megadott e-mail címét és a rendszer a regisztrált e-mail címre elküld egy új jelszót.

7.Vásárlás menete, kosár összeállítása

A webshopban megtalálható valamennyi terméket megvásárolhatja a kiválasztott termék melletti ,,kosárba rakom,, gombra kattintva, ezzel a termék belekerül az ún. elektronikus kosárba, mely tárolja és összegzi a vásárlásra kiválasztott összes terméket. Az adott termékből vásárolni kívánt mennyiség a kosár gomb mellett található és lefelé, felfelé jelekkel állítható be.

A kosár tartalma a megrendelés elküldése előtt a [Kosár szerkesztése, Megrendelés elküldése] menüpontban bármikor változtatható, a bevitt adatok módosíthatók, törölhetők, mind addig, amíg a megrendelő el nem küldi megrendelését a [Megrendelés elküldése] gombra kattintva. Részletesen: A rendelés során lehetőség van a kosár tartalmának megtekintésére, illetve módosítására, amennyiben a kosár nem megrendelni kívánt mennyiséget tartalmazza, úgy a mennyiség oszlopban található adatbeviteli mezőbe Felhasználó be tudja írni a rendelni kívánt mennyiség darabszámát, vagy a + vagy – gombot. Amennyiben törölni kívánja Felhasználó a kosárban található termékeket, akkor az „kuka”, „törlés” gombra kattint. A rendelés során a Felhasználónak folyamatosan lehetősége van a bevitt adtok javítására/törlésére. Az adott megrendelés elküldött adatait az elküldést követően azonban már nem lehet javítani, amennyiben erre mégis szükség van, jelezze azt a Divaland munkatársainak a fenti elérhetőségek egyikén.

8.A megrendelések feldolgozása és a teljesítés

A megrendelések feldolgozása nyitvatartási időben történik. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.

Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 7-12 munkanapon belül (raktár készlet esetén). A hétvége és az ünnepnapok, nem munkanapok.

Az adásvételi szerződés alapján a Szolgáltató dolog tulajdonjogának átruházására, a Felhasználó a vételár megfizetésére és a dolog átvételére köteles.

Ha Szolgáltató a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, köteles erről a Felhasználót haladéktalanul tájékoztatni, valamint Felhasználó által fizetett összeget haladéktalanul visszatéríteni.

7.1 Megrendelések teljesítése raktárkészlet estében

7-10 munkanap raktárkészletről történő megrendelés estében.

7.2 Egyéni megrendelések teljesítése.

Divaland teljesít egyedi megrendeléseket is ügyfelei számára.

21-30 nap (18 – 21 munkanap) egyéni megrendelések teljesítésének esetén. A hétvége és az ünnepnapok, nem munkanapok.

A szolgáltató fő profilja egyéni megrendelések teljesítése. Az alábbi termékkategóriák esnek az EGYÉNI MEGRENDELÉS kategória témakörbe:

  • Ruhák esküvőre és alkategóriái (menyasszonyi, koszorúslány, vendég stb.. )
  • Ruhák alakomra alkategóriái ( estélyi ruha, koktélruha, kiegészítők stb.. )

Ezek a termékek megrendelése a vevő egyedi méreteinek megadása szerint történik. Ennek első lépcsője a termék oldalon található mérettáblával való egyeztetés. A második lépcső a webáruház pénztár felültén található egyedi test méretek megadására szolgáló táblázat kitöltése, ahol a megrendelő megadja a pontos test méreteit mely alapján megrendelésre kerül számára a kiválasztott termék. A webáruházban nem adható le addig a rendelés ameddig a megrendelő el nem fogadta a tényt, hogy a szolgálató a megrendelő számára egyedi megrendelést teljesít, és a megadott adatok pontosságáért a szolgáltatót felelősség nem terheli.

Divaland webáruházban különböző országokból származó női alkalmi ruházati termékek értékesítése történik. Ilyen országok például: Magyarország, Egyesült Királyság, Törökország, Lengyelország, Olaszország és Kína. Ezek a termékek az adott országok varrodáiban kerülnek elkészítésre, de előfordulhat, hogy Dívaland mint szolgálató az elkészült termékeken módosításokat végez. Lásd: RÁD ALAKÍTJUK SZOLGÁLTATÁS. Azonban ezek a módosítások megegyeznek a webáruházban feltüntetett katalógus méretekkel és képekkel.

9.Szállítás

Dívaland a megrendelt terméket a vételár beérkezésétől attól függően, hogy raktárkészletről rendeltek vagy megrendelést teljesít 7-10 és 18-21 munkanapon belül, kézbesíti a Magyar futár / Parcelforce futárszolgálattal. Attól függően, hogy a termék raktárkészleten van -e vagy a terméket meg kell rendelni a megrendelő számára. Erről a vevő a kosárba rakás előtt tájékozódni tud a rendelés leadása előtt. A Raktárkészlet a raktárkészlet termék kategóriában található. Minden egyéb termék előrendeléses kategória.

A megrendelő által a megrendelés teljesítésekor jelzett mennyiségi vagy minőségi kifogás esetén az azzal érintett termék visszaszállításra kerül, jogos reklamáció esetén Dívaland új szállítási időpont egyeztetése céljából e-mailen felveszi a megrendelővel a kapcsolatot és az ismételt kiszállítást többletköltség felszámolása nélkül teljesíti. Megalapozatlan kifogás esetén a felmerülő költségek a megrendelőt terhelik.

A megrendelő vállalja, hogy a termék átvételéről és árának kifizetéséről a megrendelésben foglaltak szerint gondoskodik, azzal, hogy azt a megrendelőnek nem szükséges személyesen átvenni, ugyanakkor a terméket csak 18 éven felüli személy veheti át.

A szolgáltató egyéni megrendeléseket is teljesít. Ezen termékek általános érkezési ideje 18-21 nap normál esetben. Nem jellemző, de elfordulhat egy-két hét csúszás a rendelés kézbesítésével. A szolgáltatót ezért semmilyen felelősség nem terheli, de köteles időben tájékoztatni a megrendelőt az esetleges csúszás tényéről. A megrendelőnek saját felelőssége időben gondoskodnia a megfelelő ruházatról. Szükség esetén, ebben is szívesen nyújtunk segítséget!

10.Vásárlástól való elállás

a.) raktárkészletről vásárolt termék esetében

Elállási jog gyakorlásának a menete:

Amennyiben a Fogyasztó élni kíván az elállási joggal, úgy köteles az elállási szándékát a Szolgáltató elérhetőségein jelezni.

Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, amennyiben a termék kézhezvételétől számított 14. nap lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát. (ehhez megtalálható formátumot a lap aljáról letöltheti). Írásban történő elállás esetén elég csak az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül. Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, email vagy telefaxon/emailen keresztül történő értesítés esetén az email illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe.

A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató címére késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, amennyiben a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket (tehát nem kell megérkezni 14 napon belül). A megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket.

A Szolgáltató azonban nem köteles a Fogyasztó része megtéríteni azon többletköltségeket, amely a Szolgáltató által felkínált legolcsóbb szokásos
fuvarozási módtól eltérő szállítási mód választásából adódik. A Fogyasztó a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

Több termék adásvételekor, amennyiben az egyes termékek szállítása eltérőidőpontban történik, úgy az utoljára szolgáltatott termék, illetve több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára kézbesített tételnek vagy darab kézhezvételtől számított 14 napon belül élhet a vásárló az elállási joggal.

A megrendelő abban az esetben gyakorolhatja az elállás jogát, ha a terméke(ke)t hiánytalanul, eredeti csomagolásban és sértetlen állapotban visszajuttatja a CH5 2FQ 8 Viking Court Sealand United Kingdom alatti székhelyére, és egyidejűleg nyilatkozik az általa kifizetett vételár banki átutalással történő visszafizetésének módjáról, a számlatulajdonos nevéről, számla számáról illetve az IBAN és SWIFT kódjáról.

Az elállás elfogadása és az áru visszavétele után a vételárat Dívaland legkésőbb az elállás beérkezésétől számított 30 napon belül visszatéríti.

Ide vonatkozó fogyasztóvédelmi törvény elolvasható ITT:
http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/16252

b.) raktárkészlet esetében, amennyiben a termék akcióban vesz részt

Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja Felhasználókat az akcióról és annak pontos időtartamáról.

A megrendelő tudomásul veszi, hogy akciós termékek esetében nem élhet az elállási jogával, tekintve az akció természetét.

Hibás termék kiküldése esetén lehetőség van cserére amennyiben adott a készlet.

c.) egyéni megrendelések esetén

A szolgáltató fő profilja egyéni megrendelések teljesítése. Alább olvasható az ide vonatkozó Fogyasztóvédelmi törvény!

10.1.Az elállási jog kizártsága

Fogyasztó nem gyakorolhatja az indokolás nélküli elállás a 45/2014 (II.26.) Korm. Rendelet 29. §. (1) bekezdésében foglalt esetekben, így különösen a „c” és az „e” pontban meghatározottak esetén: „olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő”, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak; „olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza”.

45/2014. kormányrendelet 29. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogát

c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

A megrendelő a rendelés leadásával elfogadja a vásárlási szerződést. Az itt leírtak be nem tartása esetén szerződésszegést követ el, és az ezzel okozott károkért kártérítési felelősség terheli.

10. a Csere 

Dívaland webáruházában csak úgy lehetséges a megrendelés leadása, ha a rendelés véglegesítése előtt a PÉNZTÁR felületen megadod a te személyes test méreteidet. Ezzel is elkerülve azt, hogy ne a megfelelő alkalmi ruhát küldjük el számodra.

Mégis elképzelhető, hogy nem jól mérted le magad, vagy bármilyen okból mégsem lett megfelelő a ruha. Ebben az esetben, az átvételt követő 3 munkanapon belül jelezd azt  felénk valamelyik elérhetőségünkön, ahol egyeztetni tudsz a csere lehetőségéről. Ha az árucsere lehetősége adott, akkor eredeti csomagolásban és címkével küld vissza a terméket a címünkre, és mi a csere terméket az egyeztetésnek megfelelően küldjük a megadott szállítási címére. Erre egyszeri alkalommal díjmentesen van lehetőség.

Előfordulhat azonban, hogy nem tudunk cserélni ugyan olyan termékre, mert pl: nincs kisebb/nagyobb méret. Ebben az esetben opcionálisan a  visszautalás vagy az egyéb cseretermék  között tudsz választani.

11.Szavatosság

Dívaland a Polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény által kötelezően előírt kellék-, és termékszavatosságot (Ptk. 6:159. § és 6:168. §) vállalja, azzal, hogy a termékhez jótállás nem kapcsolódik.

Dívaland a felróható magatartásával okozati összefüggésben a megrendelőt ért bizonyíthatóan bekövetkezett károkért, illetve sérelmekért felelősséget vállal, megtéríti a megrendelőnél bizonyítottan bekövetkezett kárt, azonban a kártérítés és sérelemdíj maximális mértéke nem haladhatja meg az adott termékért megfizetett bruttó árat. Dívaland a felelősség ilyen mértékű korlátozását arra tekintettel állapítja meg, hogy az általa forgalmazott termékek eszmei és piaci értéke, valamint az értékesítéssel összefüggő szolgáltatások színvonala meghaladja az ellenszolgáltatás értékét.

A vásárlási szerződés határozott időre szól, a megrendelés visszaigazolásával lép hatályba és a megrendelés teljesülésével megszűnik. A szerződés mindaddig hatályban marad, amíg a felek összes egymással szembeni kötelezettségüket nem teljesítik.

A termékeknél a weboldalon található termékleírás minden esetben tájékoztató jellegű. Kérjük mosás előtt minden esetben olvassa el figyelmesen a csomagoláson vagy a termék bevarrt címkéjén lévő mosási útmutatót és aszerint tisztítsa a terméket. A mosási útmutató figyelmen kívül hagyása a ruha károsodásához vezethet.

12.Jótállás

Milyen esetben élhet fogyasztó a jótállási jogával?
Dívaland önként nem vállal jótállást, és kötelező jótállás hatálya alá tartozó terméket sem értékesít.

13.Fizetés módja

A termékek árának kifizetése az alábbi úton történhet.

a.) Bankkártyás fizetéssel Paylike

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Online bankkártyás fizetés – Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetőség

Paylike P. O. Pedersensvej 14, Aarhus, Dánia

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Számlázási név, számlázási cím, e-mail cím.

Az érintettek köre: A online vásárlást kérő valamennyi érintett.

Az adatkezelés célja: Az online fizetés lebonyolítása, a tranzakciók visszaigazolása.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az online fizetés lebonyolításáig tart.

https://paylike.hu/ )

b.) Fizetés a PayPal rendszerén keresztül.

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Online bankkártyás fizetés – Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetőség

– PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg.

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Számlázási név, számlázási cím, e-mail cím.

Az érintettek köre: A online vásárlást kérő valamennyi érintett.

Az adatkezelés célja: Az online fizetés lebonyolítása, a tranzakciók visszaigazolása.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az online fizetés lebonyolításáig tart.

(https://www.paypal.com/hu/webapps/mpp/home )

14.Megrendelés visszaigazolása

A leadott megrendelés visszaigazolása egy – a megrendelés visszaigazolását tartalmazó regisztrációs során megadott e-mail címre elküldött – e-mail formájában történik.

A webshop rendszere minden érvényes rendelésnek automatikusan rendelésazonosító-számot (rendelésszámot) ad, melyet a megrendelést visszaigazoló e-mail tartalmaz. Továbbá a rendelés leadásakor egyidejűleg elektronikus formában érkezik a leadott rendelés számlája. Mely a befizetett összeg jóváírásakor lép életbe.

Tehát, ha a termék nincs kifizetve, addig nem tekintendő megrendeltnek és nem is fog érkezni visszaigazolás.

Csak a rendelésazonosítóval rendelkező megrendelés érvényes.

A vásárlási szerződés e visszaigazolással jön létre. Amennyiben a megrendelést a Dívaland két munkanapon belül nem igazolja vissza, úgy a megrendelő az ajánlati kötöttsége alól mentesül.

Amennyiben probléma merülne fel a rendeléssel kapcsolatban, a Dívaland munkatársa e-mailben megkeresi a megrendelőt.

Amennyiben esetleges technikai hiba miatt a visszaigazolás nem érkezik meg a megrendelőhöz két munkanapon belül, kérjük, jelezze azt a Dívaland munkatársainak a fenti elérhetőségek egyikén. Illetve előzetesen érdemes ellenőrizni a SPAM mappát.

15.Panaszkezelés rendje

Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége: http://ec.europa.eu/consumers/odr

Dívaland elkötelezett amellett, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a megrendelő teljes megelégedettsége mellett teljesítsen.

Amennyiben a megrendelőnek mégis valamilyen panasza lenne a vásárlási szerződéssel, vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy azt a „Kapcsolat” menüpont alatt található info@duciland.com e-mail címre küldheti, vagy jelezheti a +36304794452 vevőszolgálati telefonszámon, illetve postai levél útján is közölheti. Dívaland a panaszt legkésőbb annak beérkezésétől számított 30 napon belül kivizsgálja, és írásban tájékoztatja a megrendelőt a vizsgálat eredményéről, valamint arról, hogy annak elutasítása esetén milyen jogorvoslati lehetőségek állnak a megrendelő rendelkezésére.

A termék átvételét követően annak minőségére vonatkozó panasz eljuttatása és kezelése a fentiekben leírt módon történik, a kivizsgálás érdekében a Dívaland a termék visszajuttatását kérheti a megrendelőtől, a panasz jellegének megfelelő esetleges laboratóriumi vizsgálatok elvégzéséhez. Jogos minőségi kifogás esetén, amennyiben a hiba oka nem a termék átadása után keletkezett, a Dívaland a terméket térítésmentesen kicseréli vagy a megrendelő kérésére a vételárat visszafizeti.

A panasz elutasítása esetén a megrendelő a Budapesti Békéltető Testülethez fordulhat, melynek elérhetőségei:

székhelye: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.,

levelezési címe: 1253 Budapest, Pf.: 10.,

e-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

fax: 06 (1) 488 21 86

telefon: 06 (1) 488 21 31

Felügyeleti Szerv:

Fővárosi Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége

Cím:1052Budapest, Városház u. 7.

Postacím: 1364 Budapest, Pf.: 144.

Telefonszám: +36-1450-2598

E-mail: fogyved_kmf_budapest@nfh.hu

A vásárlási szerződésben és a kapcsolódó dokumentumokban nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, valamint az elektronikus kereskedelemre és a távollevők közötti szerződéskötésre vonatkozó jogszabályok az irányadók.

16.Szerzői Jogok

Miután a diva-land.com, mint weboldal szerzői jogi műnek minősül, tilos a diva-land.com weboldalon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése (többszörözése) kifotózása, újra nyilvánossághoz történő közvetítése, más módon való felhasználása, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Szolgáltató írásos hozzájárulása nélkül. A diva-land.com weboldalról és annak adatbázisából bármilyen anyagot átvenni írásos hozzájárulás esetén is csak az adott weboldalra való hivatkozással lehet.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a felhasználási engedély nélküli felhasználás esetén Szolgáltatót kötbér illeti meg. A kötbér összege képenként bruttó 65.000 Ft, illetve szavanként bruttó 35.000 Ft. Felhasználó tudomásul veszi, és ennek tudatában böngészi az oldalt. A szerzői jogi jogsértés esetén Szolgáltató közjegyzői ténytanúsítást alkalmaz, melynek összegét szintén a jogsértő felhasználóra hárítja.

Jelen dokumentum utolsó módosításának időpontja: 2023. 06. 09

2.számú melléklet: elállási nyilatkozat