#WordPower

A sorsod, a sorsod?

Csukjuk be a szemünket egy pillanatra és képzeljünk el egy embert!

Milyen alak jelenik meg lelki szemünk előtt? Milyenek tulajdonságai? 

Igazi #egyéniség az illető – vagy talán egy #titokzatos jellem?

Ha több embert képzelünk el, mindegyikük egyforma és #egyenlő lesz, vagy lesz közöttük egy-egy #különleges karakter is?

A #WordPower sorozat a szavak erejével mondja el 15 ember történetét.

Erdős Juci fotográfus kameráján keresztül keltek életre, és állnak elénk kendőzetlenül.

Emberek, akik megmutatják számunkra valóságot. Az ő valóságukat.

Lehet, hogy fájni fog, előfordulhat, hogy sokkolva érzed majd magad.

Egy biztos: újra és újra megfogod nézni.

Jegyet váltottál egy érzelmi hullámvasútra. Mindjárt kezdődik az utazás.  

Zárt ajtók, titkok, ki nem mondott szavak, félrefordított fejek.

Korunk népbetegségei, sztereotípiák…

A résztvevők? Mindennapok hősei, olyan átlagemberek, mint bármelyikünk.

Ezért fontos, hogy megértsd: te is érintett lehetsz!

A célom vele?  A figyelem felkeltése, példaképek állítása és a szembesítés.

Becsatoltad az öveket?

Kezdődik az utazás.

#WordPower #SzóErő

Mit jelent számunkra a szépség? Tudjuk objektíven szemlélni, vagy teljesen szubjektív dolog számunkra?

5 ember. 5 élet. 5 sors. 5 szépség. 5 jellem.

#WordPower

Különbözőek. Az élet csodái. Nők. 

Zsuzsa

#egyenlő #equal

Zsuzsa, 40 éves #mindenegyben.

#WordPower #egyenlő #equal

A #WordPower projekt szülőanyja, saját meglátása szerint igazi polihisztor. Állandóan újjászülető tűzmadár. Hisz a változás erejében és abban, hogy minden ember saját maga számára rejti önmaga csodáját és gyógyszerét is egyben. A szabadság, szeretet, harmónia megtalálására törekszik, és igyekszik ezt átadni az embereknek. Hisz abban, hogy mindenki egyenlőnek születik. Vallja: aki mást gondol, kicsit sokat képzel magáról! Vagy éppen túl keveset…

 Adrienn

#önszeretet #selflove

Adrienn, 32 éves, 27 éve vitiligós.

#WordPower #önszeretet #selflove

A Magyarországon élő vitiligósok nagyköveteként fontosnak tartja, hogy beszéljenek a betegségükről, elfogadtassák azt és eközben ők magukat is megszeressék, de legalábbis,  megbékéljenek a testüket borító foltjaikkal. Szava az ,,ÖNSZERETET,, Elmondása szerint: anélkül, hogy mi magunk szeressük a saját testünket, másoktól sem várhatjuk ezt el.

Kisvirág

#harcos #warrior

Kisvirág 50 éves 4 gyermekes édesanya.

#WordPower #harcos #warrior

Többszörös áttétes rákos beteg. Túl a sugárkezeléseken és a kemoterápia egyharmadán. Nehéz napokat él át, de vállalta a szereplést a sorozatban, önmagát példaként állítva elétek. Ilyen egy igazi HARCOS! Elmondása szerint: soha nem adja fel, és erre buzdít benneteket is! ( Kisvirág a projekt születése óta, már az angyalok társaságát élvezi.)

Igor

#harmónia #harmony

Igor, latin amerikai származású, 43 éves férfi.

#WordPower #harmónia #harmony

Még az előző rendszerben érkezett Magyarországra politikai menekültként. 20 év aktív médiában töltött év után döntött úgy egy éles váltással, hogy személyi edző lesz. Gyermekkorától aktívan sportol. Életfelfogására jellemző, hogy el kell fogadni a másik ember kultúráját, a másságot. Elvárások nélkül, mert akkor fogadnak el minket is a magunk valójában. Pura Vida – Elvárások nélkül harmóniában élni magunkkal.

Trudi

#különleges #special

Trudi, 28 éves fővárosi lány.

#WordPower #különleges #special

Foglalkozását tekintve plus size modell. Elmondása szerint a modellkedéssel a fő célja az, önbizalmának helyrebillentése volt. Sikerült elfogadnia és megszeretni saját magát. Fontosnak tartja, hogy a molett hölgyek is ki merjenek állni, és meg merjék mutatni, hogy egy nő nemcsak akkor lehet szép, ha vékony, hanem plusz kilókkal is lehet az: #különleges.

Noémi

#kötelék #tie

Noémi, 32 éves kismama.

#WordPower #kötelék #tie

3 évvel ezelőtt az élet furcsa fintoraként, inzulinrezisztenciát állapítottak meg nála. Plusz kilókat és meddőséget ígérve. Az elkeseredés helyett a másik utat választotta, ennek köszönhetően megváltozott az élete. Életmódot váltott, előnyt kovácsolt az ,,állapotából”, és kihozta a legtöbbet a helyzetéből. Modellkedni kezdett. Most élete legnagyobb feladatára készül, édesanya lesz. (A projekt megszületése óta Noémi boldog édesanyja a csodás 3 éves kisfiának.)

Sam

#kiút #wayout

Sam, 24 éves igazi főnix lány.

#WordPower #kiút #wayout

18 évesen komoly depressziós magatartászavart diagnosztizáltak nála. Éveken keresztül járta a szakembereket, hogy legyőzze a betegségeivel járó tüneteket. A gyógyszeres kezelésének közepette döbbent rá, hogy a megoldást önmagában kell keresnie: rájött, hogy ebből a betegségből saját magának kell megtalálnia a kiutat. Borzasztó nagy akaraterőre volt szüksége ahhoz, hogy ma már örömmel mondhassa el, hogy gyógyszerek és orvosok nélkül élhet teljes életet. Fájdalmak és depresszió nélkül. A sorstársainak az üzenete egyszerű: a kiút benned rejtőzik!

Palkó

#egyéniség #individuality

Palkó, kortalan időutazó.

#WordPower #egyéniség #individuality

Elmondása szerint exhibicionista. Kisgyermek korától túlsúlyos, de ez sosem tántorította el attól, hogy megmutassa azt, hogy ki is ő valójában.  Hitvallása: az egyéniséget nem a kilók számában mérik! Egyéniség, humor, önirónia, nyitottság, kreativitás, extrémitás, őrültség, akár túlsúlyosan is! ,,Én vállalom magam – és te?” 

Ági

#büszkeség # pride

Ági, 55 éves lady.

#WordPower #büszkeség # pride

Két egyetemista gyermek édesanyja. Őt is, mint sok mindenki mást, sokszor ,,megdobálta” az élet. Többször kezdett újra mindent, éppen ezért élvezi az életének minden napját, megtalálta a helyét és az útját a világban. Elmondása szerint: szeret élni és köszöni, jól van!

Niki

#törhetetlen  #unbreakable

Nikolett , 35 éves bátor, törhetetlen hölgy!

#WordPower #törhetetlen  #unbreakable

19 évvel ezelőtt került kerekesszékbe, egy súlyos autóbaleset következtében. Eltört a gerince. Paraplég lett, ami mindkét alsó végtagjának lebénulását jelentette számára.

Elmondása szerint a ,,TÖRHETELEN” szó azért jellemzi, mert a balesete során, szó szerint kettétört. Annak ellenére, hogy ilyen törés volt az életében tovább tudott lépni, feldolgozta a történteket. Igyekszik a lehető legtöbbet kihozni a mindennapokból és teljes boldog életet élni. Kerekes-székes tánccsoportban táncol, autót vezet és van egy gyermeke is.

Kriszti

#szenvedély #passion

Kriszti, 40 éves, három gyönyörű gyermek anyukája.

#WordPower #szenvedély #passion

Szenvedélye jól láthatóan a tetoválás. 24 éve csináltatta az első ,,firkáját”.

Minden ábra, ami a testén található, őt magát fejezi ki. Mindegyiknek van jelentése: boldog vagy épp fájó emléket idéz fel. Gyerkőcei, akik szinte már felnőttek, követik a családi hagyományt és mindannyian tetováltak!

Sándor

#csibész #chad

Sándor, 55 éves nagypapa.

#WordPower #csibész #chad

Két felnőtt gyermek édesapja. Jelenleg éli gondtalan aranykorát, élvezi az élet apró örömeit, háta mögött a sok jóval és rosszal. Pontosan tudja, mit akar, és aszerint él. Az aktív katonai pálya elhagyása után némi űr keletkezett az életében, de hamar megtalálta a helyét, így azóta is aktívan tölti a mindennapjait. Szabadidejében a néhány éve újból megtalált szenvedélyének a fotózásnak hódol.

Katta

#titokzatos #mysterious

Katta, 40 éves, felnőtt.

#WordPower #titokzatos #mysterious

A látszat néha csal, sosem tudhatod, mi rejlik a mosolya mögött.
Mosolygós, vidám, segítőkész, kövér lány. Nagy hibát követsz el, ha elsőre ítélsz róla!
Gyászol… Egy elmúlt szerelmet. Mélyen, lassan. Egy anya halálát. Nehezen leadott kilókat. Felnőtten, megannyi fájdalommal, de mindig derűsen. Boldogan újra felfedezve önmagát, a világot, az életet.

Kata

#életöröm, # zestforlife

Kata, 37 éves mellráktúlélő, nagycsaládos édesanya.

#WordPower #életöröm, # zestforlife

2011 márciusa óta tudja magáról, hogy abba a csoportba tartozik, amelyet minden tizedik nővel együtt alkot. Alig múlt 30 éves, amikor megküzdött a mellrákkal, de nem csak azzal győzte le, hogy a kezdeti prognózissal szemben életben maradt, hanem azzal is, hogy nem sodródva, hanem örömmel él. Férjével olyan családot alkotnak, amelyben szeretetben és biztonságban érezheti magát mind a hét gyermekük. Kislányuk születése idején fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy vissza szeretné adni nőtársainak mindazt az erőt, amit tőlük kapott, amikor szüksége volt rá. Kata üzenete ezzel a szerepvállalással: ismerjétek fel a létezésetek gyönyörűségét!

Anikó

#belevaló #cool

Anikó, 37 éves egyedülálló édesanya

#WordPower #belevaló #cool

 Jó példa arra, hogy az élet nem ér véget akkor sem, ha a egy nőnek gyermekét egyedül kell nevelnie. A tetoválásai keménységet, bátorságot, lázadást, szabadságot nyújtanak számára –  olyan, mintha egy páncél védené. Vidám természet és igyekszik boldog életet élni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.