GYIK

Gyakran Ismétlődő Kérdések

KÉZBESÍTÉSSEL , VÁM ELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSESEK 

– Tartalmazza -e a megrendelésem a fizetendő ÁFA díjat? 

2021 június elsejétől fontos változások léptek életbe a nemzetközi szállítás és áfa – vám fizetés tekintetében. Megszűnt az unión kívüli kis értétékű rendelések ÁFA mentessége. Ez azt jelenti, hogy minden Európai unión kívüli megrendelés az országba érkezést követően vámkezelésen esik keresztül. Magyarország tekintetében ez jelenleg 27% . A megrendelések ezt az ÁFA díjat nem tartalmazzák! Ez a költség egyénileg fizetendő és intézendő a magyar hatóságok felé. 

– Mi történik a csomagommal a feladás után, hogyan zajlik a vámkezelés folyamata? 

Angliából Franciaországon keresztül érkezik meg csomag Magyarországra ahol, az úgynevezett ,, Postai kicserélőben” vám vizsgálaton esik keresztül a csomag. Előzetesen elkészítjük és csatoljuk a szükséges vám dokumentumokat a csomaghoz tehát ezzel  megrendelőnek nincs feladata.

A fizetendő ÁFA költségről ami Magyarországon 27% jelenleg, SMS vagy Email értesítést fog kapni a rendeléskor megadott email elérhetőségre a vámszolgálattól. Ezt követően ha rendezte utalással , bankkártyával a fizetést a a futár fogja számodra kézbesíteni a csomagot.

RUHÁZATTAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

– Nem vagyok biztos a méretekben, 42-46-50-es, melyik a számomra megfelelő méret?

A megfelelő méret kiválasztásához, megtalálod minden termék egyedi mérettábláját felötlve, minden egyes termék mellé a termékfotók között. Azonban, ha biztosra szeretnél menni, Facebook oldalunkon készséggel állunk rendelkezésedre, hogy a megfelelő méretet kiválasszuk számodra.
ITT: https://www.facebook.com/Duciland/

– Mit tegyek, ha nem megfelelő méretű terméket  választottam?

Átvételt követő 3 munkanapon belül jelezd azt  felénk valamelyik elérhetőségünkön, ahol egyeztetni tudsz a csere lehetőségéről. Ha az árucsere lehetősége adott, akkor eredeti csomagolásban és címkével küld vissza a terméket saját költségeden a címünkre, és mi a csere terméket az egyeztetésnek megfelelően küldjük a megadott szállítási címére. Erre egyszeri alkalommal díjmentesen van lehetőség.

Előfordulhat azonban, hogy nem tudunk cserélni ugyan olyan termékre, mert pl: nincs kisebb/nagyobb méret. Ebben az esetben opcionálisan a  visszautalás vagy az egyéb cseretermék  között tudsz választani.

MENNYI IDŐ ALATT KAPOM MEG A MEGRENDELÉSEM?

– A webáruházban található összes termék azonnal elérhető, és tudjátok küldeni?

Nem. A megrendelések nagy része során egyéni megrendelést teljesítünk. Minimális raktárkészlettel dolgozunk.

1.) Raktárkészletről: ( Raktárkészlet kategória ) 7-10 nap alatt tudjuk teljesíteni a leadott megrendelést.

2.) Minden egyéb megrendelés ELŐRENDELÉS-nek számít. Kézbesítési idő 18 – 21 nap.

 

REGISZTRÁCIÓ

– Regisztrálnom kell a weboldal használatához?

Nem, vendégként is vásárolhatsz és fizethetsz anélkül, hogy regisztrálnál.

– Mégis, milyen előnyökkel jár a regisztráció?

Egy fiók regisztráció után, a következő rendelésnél már nem kell újra kitöltened a kötelező adatokat, mert a rendszerünk tárolja azt, így könnyű dolgod lesz.

FIZETÉSI MÓDOK

– Hogyan tudom kifizetni a megrendelt terméket?

Erre több lehetőséged is van:

1.) Bankkártyával a PayPal felületén PayPal regisztráció nélkül.
Erről bővebben súgót találsz a fizetési lehetőségek fül alatt.

2.) PayPal átutalással, regisztrált PayPal fiókkal

3.) Bankkártyás fizetéssel

 

BIZTONSÁG

– Biztonságos a weboldalon történő vásárlás?

A fizetéskor a rendszer 128 bites Secure Sockets Layer (SSL) titkosított biztonsági oldalra továbbítja adatait. A kártyaadatok megadásának pillanatában rendszerünk biztonságos módban van, hogy megvédjük adataidat.
Tekitsd meg a PayPal-t: A PayPal automatikusan titkosítja a bizalmas információkat Secure Sockets Layer protokoll (SSL) segítségével. Mielőtt regisztrálna vagy bejelentkezik a PayPal webhelyére, szervereink ellenőrzik, hogy jóváhagyott böngészőt használ-e, amelyik SSL 3.0 vagy újabb verziót használ.
Amint az információ elérte a PayPal webhelyet, egy olyan kiszolgálón él, amelyet fizikailag és elektronikus úton erősen őrzött. A PayPal szerverek egy elektronikus tűzfal mögött vannak, és nem kapcsolódnak közvetlenül az internethez, így a személyes adatai csak az engedélyezett számítógépekről érhetők el.