VÁM ÁFA és behozatali ADÓ

A Vám szolgálat kormányzati szerv, amely az országba vagy régióba belépő szállítmányok szabályozásáért felelős. Valamennyi országba vagy régióba érkező és onnan érkező összes szállítmánynak először vámkezelésen kell keresztül esnie. A vevő feladata mindig a vámkezelés és a vonatkozó vámok megfizetése.

Nem adunk a megrendeléshez adót, áfát vagy egyéb rejtett díjat. Pontosan azt az árat fizeti meg nekünk, amelyet a weboldalon megjelöltünk, azaz az áruk részösszege + szállítási költséget.

A legtöbb országban azonban adókat (ÁFA) vagy vámot kell fizetnie az importált áruk után. Előfordul, hogy egy bizonyos érték alatt vagy bizonyos kategóriákba tartozó áruk után nem kell vámköltséget fizetni.

A szabályok minden országban eltérőek. Sajnos nincs módunk megismerni minden egyes ország szabályait, előírásait, szokásait, hagyományait, gyakorlatát, kiskapukat, sémákat, rendszereket, papírokat, kódexeket, törvényeket vagy döntéseket.

Ezért nem tudunk és nem is fogunk tanácsot adni az Ön országában az adókkal kapcsolatban. Vevőként az Ön felelőssége, hogy megrendelés előtt megismerje ezeket az információkat.

Ha behozatali adókat és / vagy további vám költségeket és forgalmi adókat kell fizetnie, akkor ezeket a csomag (ok) átvételénél a futárnak kell fizetnie.  Ezt nem tudjuk kiszámolni az Ön számára, és nincs mód előre fizetni. Ha valakinek küld szállítmányt vagy ajándékot küld, kérjük, győződjön meg róla, hogy tudatában van annak, hogy adót kell fizetnie az áru átvételénél.

Kérjük, a megrendelés befejezése előtt tájékozódjon minél többet a saját országában érvényes importadókról. 

GYIK:

K: Ha az árút a vámhatóság őrizetbe veszi, ki felel a tételek vámkezeléséért?

V: Ha a tételeket a vámhatóság visszatartja, miután a szállítmány elhagyta az eladó országát, a vevő felelős az őrizetbe vett tárgyak /csomag elszámolásáért.

K: Ha vámköltségek merülnek fel, ki a felelős?

V: A vevő felelős az esetleges vámköltségekért, amelyeket a szállításkor felszámolhatnak. A behozatali vám kiszámításának módja az egyes országok egyéni politikáitól függ.

K: Van-e olyan link, amelyen ellenőrizhetem az adópolitikát?

V: Ezen a harmadik fél webhelyén ellenőrizheti az adó- és váminformációkat. Magyarországon a NAV és Posta oldalán található érdemi információ.